Veelgestelde vragen

Voor wie is zangles?

Zangles is er voor iedereen die graag zingt of wil gaan zingen. Dat kunnen beginners zijn, die graag hun stem willen ontdekken en zekerder willen zingen. Maar ik geef ook les aan gevorderden en professionals die het beste uit hun stem willen halen. 

Wat als ik geen zangtalent heb?

Door negatieve feedback via bijvoorbeeld TV shows of mensen in hun omgeving worden mensen onzeker over hun zangkunsten en dat is vaak onterecht! Door goede zangtechniek en begeleiding kunnen de meeste mensen leren zingen, alleen mensen die toon doof zijn, zullen moeite hebben. Goede zangers hebben vooral veel geoefend en velen nemen ook regelmatig zanglessen.

Wat moet ik voorbereiden / meenemen?

Het is natuurlijk leuk om tijdens de les een liedje te kunnen zingen, dus zou ik je aanraden om van tevoren te bedenken of je een bepaald liedje leuk vindt om te zingen. Als je moeite hebt om een geschikt lied te verzinnen, help ik je graag! Neem de tekst of bladmuziek mee naar de les. Voor het zingen van liedjes werk ik met play-alongs / karaoke versies, die kun je die thuis ook kunt gebruiken om mee te oefenen

Hoeveel zanglessen heb ik nodig?

Zingen is net als sport: regelmatige coaching en oefenen maken je spieren sterk en voorkomen dat je verkeerde gewoontes aanleert. Die oude “vrienden” vallen jou misschien niet zo op, maar een ervaren zangdocent wel en die kan je helpen om ervan af te komen.

Waarom de les opnemen?

Tijdens de les geef ik je aanwijzingen over hoe je je stem kunt verbeteren en daarvan onthouden de meeste studenten redelijk wat, maar een groot deel wordt vergeten. Bij het maken van notities tijdens de les kun je helaas bepaalde aanwijzingen, zoals intonatie of houding niet optimaal onthouden.

Een opgenomen les kun je op je gemak nog eens terugluisteren of kijken naar de aanwijzingen en zo haal je dus meer uit je les. Bovendien kun je de opname gebruiken als oefenmateriaal voor de volgende les. Je kunt de les opnemen met de opnamefunctie van je telefoon of via Zoom (online lessen). 

Afzeggen / verschuiven

Je kunt de les tot 24 uur van tevoren afzeggen of verschuiven. Bij een late afzegging of verschuiving wordt de volledige les berekend. Als je Covid of plotseling een andere ziekte krijgt, kun je de les beter verschuiven of, als je je goed genoeg voelt, de les online door laten gaan om te voorkomen dat je andere studenten en mij aansteekt. 

Online lessen

Voor online lessen heb je eigenlijk niet veel nodig. Een stabiele internet verbinding en een computer, tablet of desnoods telefoon zijn voldoende. De les verloopt net als een normale zangles, alleen het afspelen van muziek om op te zingen moet vanaf jouw kant gebeuren, door mogelijke vertraging in de verbinding. Het is een goede optie als je niet naar de studio kunt komen, ook als je bijvoorbeeld wat verkouden bent of je mijn hulp kunt gebruiken bij bijvoorbeeld het opwarmen van je stem voor een optreden of auditie. De meeste online lessen lopen via Zoom en voor de lessen stuur ik je een link. In het geval je geen Zoom wilt gebruiken, dan kan ik ook via Skype lesgeven. Mijn Skype adres: laura.greebe

nl_NLNL
%d bloggers liken dit: