Squeaky door

Massage voor de stembanden

De zogenaamde krakende deur is een stemoefening, die net zoals de lip bubble tot de SOVT oefeningen behoort en daardoor mild is voor je stembanden. Iemand beschreef deze een keer als een ‘massage’ voor de stembanden. Hoewel de oefening door het krakende karakter een beetje ongezellig klinkt,  klopt de beschrijving van massage wel. De krakende deur heet zo, omdat de M een beetje een krakend hoort te worden uitgevoerd.

Wanneer gebruik je de krakende deur? Deze oefening is heel erg geschikt als opwarm oefening, met name voor mensen die moeite hebben om de stembanden te sluiten en met iets teveel lucht zingen. Ook voor mensen met gezwollen stembanden (verkoudheid, overbelasting, vermoeidheid, etc.) kan deze oefening goed zijn.

In het filmpje kun je zien hoe je de oefening moet doen. Lukt het niet? Neem even contact op, dan leer ik ‘m je graag.

Massage for the vocal cords

The so-called squeaky door is a vocal exercise that belongs to the SOVT exercises, just like the lip bubble and is also mild for your vocal cords. Someone described it to me as a ‘massage for the vocal cords’ once. Although the exercise sounds a bit weird due to its squeaky effect, the description of massage feels accurate. We call it the squeaky door exercise, because the M needs to be done with a bit of a squeaky effect.

When do you use the squeaky door? This exercise is great for warming up the voice, especially for people who need to close their vocal cords a bit better and sing with a bit too much air. It can also be a good one for people with swollen cords (colds, overuse, fatigue, etc.). 

You can look at the video to see how it is done. If you are having trouble doing this exercise, get in touch and I help you learn it.

#stemoefening #vocalexercise #beterzingen #singbetter #SOVT #zingbeter #zangles #zanglessen #voicelessons #singinglessons #voiceteacher #zanglerares #leerzingen #learntosing #stembalans #vocalbalance #zanglesinbreda #zanglesbreda
Mis niets! / Don’t miss out!

Schrijf je in als je niets wilt missen over zangtips, nieuwtjes en aanbiedingen. Please sign up you do not want to miss out on singing tips and more, news and offers.

nl_NLNL
%d bloggers liken dit: